domingo, 29 de noviembre de 2009

10. LA NIT DEL RATONCITO PÉREZ


NOM DEL LLIBRE: la nit del ratoncito Pérez
TIPUS: imaginació
AUTOR i IL.LUSTRADOR: Caroline Pistinier neix el 1954 a paris. Des de petita ja passava hores dibuixant. Va estudiar secretariat. Autodidacta, es llança a la il.lustració de llibres infantils i poc després decideix escriure per ella mateixa.
EDITORIAL: corimbo . Neix al 1998.fan el possible perque els seus llibres tinguin sempre un exigent nivell de qualitat tantt en la il.lustración com en els textos.
Un llibre acertat es mágic. Fa entrar al nen en un món, el dels llibres,
que no voldrà abandonar mai més.



TRADUCCIÓ AL CATALÀ: Paula Vicens
OPINIÓ PERSONAL: és un conte divertit on una ratolina de companyia persegueix al <> que s’ ha endut la dent de la seva amiga Maria( una nena) i descobreix que la historia que diuen és certa , què agafen les dents que els cauen als nens i a canvi els deixen regals sota el coixí. És una historia que pot servir per explicar als més petits la llegenda del "ratoncito Pérez"

RESUM LLIBRE:A la Maria li cau una dent.
llavors li diu a Clea, la seva rateta blanca:
"¡aquesta nit vindrà el ratoncito Pérez!".
Pero a la Clea no li agrada la idea
de que vingui un altre ratolí a casa seva.
Quan el ratoncito pérez ve, la Clea el segueix i se'n adona que la història que expliquen es veritat.

9. EL PISET DEL SOL I LA LLUNA


NOM DEL LLIBRE: El piset del sol i la lluna ( una mà de contes)
TIPUS: imaginació
AUTOR:Sandra gómez
IL.LUSTRADOR: Purificación Hernández
EDITORIAL: la galera des de l’ any 1991, el segell editorial forma part del grup Enciclopèdia Catalana. És el departament que s’ encarrega de les publicacions educatives escolars. L’ experiència acumulada i la pràctica justifiquen el prestigi amb què compta actualment el segell text-galera entre els educadors de tot el país.
OPINIÓ PERSONAL: és un conte molt divertit que pot ajudar als nens a explica el perquè el sol i la lluna viuen al cel.

RESUM LLIBRE: El piset del sol i la lluna Un bon dia d'ara fa molt i molt temps, com ara una tona de segles i una mica més i tot..., el Sol va pensar de fer una visita a l'aigua. No l'havia vista des de l'època de l'escola. El Sol, que es recordava de quan jugava amb l'aigua a l'hora del pati, va marxar molt content cap a veure la seva amiga. El sol va caminar tant per arribar allà on vivia l'aigua que se li van inflar molt els peus, i va demanar-li de posar-los en remull:
-I tant que sí, després que m'has vingut a veure... -li va contestar l'aigua- Estic més contenta que un gínjol.
Durant una llarga estona no van parar de xerrar i d'explicar-se moltes coses, fins que el Sol va dir a l'aigua:
-Escolta, per què no véns un dia al meu piset i et presento la meva amiga la Lluna?
I l'aigua li va respondre:
-Però mira que n'ets, de feliç! Que no veus que he crescut molt des que anàvem junts a l'escola? La meva família i jo, no hi cabríem al teu pis. Estic segur que és petit.
Però el Sol va insistir a convidar l'aigua:
-No et preocupis, ho aprofitarem per fer-hi obres. A la Lluna i a mi ens fa molta il·lusió que vingueu.
I dit això, el Sol se'n va anar cap a casa seva. I l'aigua va decidir visitar "El piset del Sol i la Lluna". El piset del Sol i la Lluna era petit però molt acollidor. El Sol i la Lluna, que feia temps que vivien junts i s'estimaven molt, havien fet d'aquell piset un lloc agradable on viure molt feliços.
-Ha arribat l'hora de fer unes quantes reformes -va dir el Sol a la Lluna.
Llavors li va explicar que aviat rebrien la visita de l'aigua i la seva família i calia fer la casa una mica més gran perquè hi cabés tothom.
-Molt bé, tu que ets tan manetes ho faràs molt bé -li va contestar la Lluna.
I el Sol, sense perdre ni un segon, es va posar mans a l'obra. Dit i fet, va agafar les eines i som-hi! Pim, pam! Pim, pam! Amb més energia que..., bé amb tota l'energia perquè no hi ha ningú amb més energia que el Sol. Va ampliar totes les estances de la casa. Va fer les habitacions més grans, i el menjador, i el lavabo, i el safareig..., tot es veia ampli, lluminós. I en poc temps va tenir-lo a punt per a la visita de l'aigua. Va arribar el dia i l'aigua va començar a fer camí cap al piset del Sol i la Lluna. Va passar per valls i muntanyes, va travessar camps i planures, i va avançar jugant a fer zig-zag per entremig d'arbres i esquivant rocs i turons. Quan l'aigua i la seva família hi van arribar, el Sol i la Lluna descansaven asseguts al sofà:
-Passeu, passeu, que hi ha lloc per a tothom.
I l'aigua va començar a entrar.
-Quanta aigua! -va exclamar la Lluna. -N'esteu segurs, que podem continuar entrant, la meva família i jo? - -Sí, sí, entreu que encara queda lloc -van respondre el Sol i la Lluna pensant-se que devia quedar poca aigua per entrar.
Però que equivocats que estaven...! L'aigua va acabar per inundar-ho tot. El mar i la seva família van ocupar el menjador. Què dic, el menjador? Van ocupar el pis sencer, des de l'entrada fins a l'últim racó. Les tietes gambes no paraven de comentar:
-Aquest pis és massa petit.
I el cosí peixet, que era molt distret i s'estava fent pipí, preguntava sense parar:
-On és el lavabo? Que algú m'ho digui o se m'escaparà aquí al mig.
L'oncle tauró també hi era, i l'avi pop, i els germans peix espasa i peix globus. I enmig de tota aquella gentada, el Sol i la Lluna es trobaven submergits i desorientats, "glub, glub, glub, glub", i com van poder van començar a fer-se senyals l'un a l'altre dient-se que havien de pujar fins a la superfície com fos o s'ofegarien: "glub, glub, glub, glub". Quin espant! Gairebé ja no els quedava aire! Finalment, el Sol i la Lluna van reaccionar: van agafar molt i molt d'impuls i van sortir disparats. I mireu si va ser fort l'impuls que van anar a parar al cel. Quanta aigua va arribar a entrar al piset del Sol i Lluna! Tenia raó l'aigua quan va dir al Sol que havia crescut molt, i més que va créixer. Va ocupar el piset del Sol i la Lluna però també es va escampar per les valls i pels barrancs, pels rius i pels oceans, fins i tot va arribar als pols, on viu congelada. Ara ja sabeu per què el Sol i la Lluna viuen al cel.

8. EN PATUFET

NOM DEL LLIBRE: en patufet
TIPUS: popular
AUTOR: Anna Brugué i Teresa Graell :escriptores de llibres infantil
IL.LUSTRADOR: Carles Busquets
EDITORIAL: Susaeta Ediciones, S.A és líder en la edició de llibres infantils i juvenils en el mercat de parla hispana i es una de les principals editorials de llibres de cuina, jardineria, bricolatge i llibres en general, amb una producció d’ aproximadament 300 llibres nous al any
OPINIÓ PERSONAL: he triat aquest conte perquè crec que es un conte que als nens els hi agrada molt ( potser perquè poden participar cantant) és un llibre que no pot faltar en una aula infantil.

7.EN TEO JUGA A CASA


NOM DEL LLIBRE: en Teo juga a casa
TIPUS: imaginació
AUTOR:violeta denou es el pseudònim amb el que signen els treballs d’ il•lustració les autores Assumpció Esteban, Carlota Goyta i Ana Vidal. Un dels seus personatges més coneguts és en Teo, que amb més de 100 títols publicats ha rebut diversos premis i s’ ha traduït a 15 idiomes. Actualment el col•lectiu Violeta denou està format per Carlota i Assumpció que segueixen creant nous llibres d’ en Teo que, a punt de complir el seu 25è aniversari, segueix a la primera línia del mercat editorial, adaptant-se als nous mitjans que la tecnologia ens ofereix
IL.LUSTRADOR:violeta denou
EDITORIAL:timun mas
Per Timun Mas la lectura és una alternativa d´oci que compleix una destacable funció formativa.
Els seus llibres estan fets per que siguin una oportunitat de joc i aprenentatge des de els primers mesos de vida fins els 7 anys.

Els seus llibres formen un ampli cataleg amb personatges tan coneguts com Teo, autors de gran prestigi com Debi Gliory i grans recopilacions de contes. Són una gran varietat de títols que tots ells destaquen por la seva alta qualitat i els seus originals formats: llibres de bany, amb textures, amb sons, desplegables i amb elements sorpresa.



En els primers anys de la infància, els sentits participen de forma molt activa en els aprenentatges. Sent conscients de aquest protagonisme, els llibres de Timun Mas estan concebuts par a que el nen pugui utilitzar tots els seus recursos de forma natural i espontània. Així s’ aconsegueix que el llibre s’ apropi al nen, que utilitzi el seu llenguatge i estimuli la utilització dels recursos que éll mateix necessita i li són familiars.

A mesura que el nen va creixent i el seu aprenentatge lector va millorant, el apropament al llibre es torna més abstracte. Seguint aquests canvis, els llibres de Timun Mas evolucionen, la il•lustració i el text prenen protagonisme i els elements sorpresa son mes complexes.

Els llibres de Timun Mas son títols per conèixer el món més proper, per experimentar amb els propis aprentatges, per jugar i per reflexionar sobre el propi creixement...en definitiva, llibres per créixer.

OPINIÓ PERSONAL: he triat un conte del teo perquè crec que és una col.lecció en la que els nens poden veure’s identificats amb el personatge per les diferents situacions quotidianes que viu.

6.ELS ANIMALS

NOM DEL LLIBRE: els animals
TIPUS: coneixement
AUTOR: Émilie Beaumont
IL.LUSTRADOR: sylvie michelet
EDITORIAL:FLEURUS PANINI Panini Espanya S.A. forma part del Grup Panini des de 1986, creat fa més de 50 anys a Módena, Italia i amb filials a Europa i Llatinoamericà, es actualment líder del sector de la publicació de col•leccionables. Panini está també liderant la publicació multinacional de còmics, revistes infantils i manga a Europa i Llatinoamericà. Dins de la divisió editorial infantil de Panini, es troben les divisions de Distribució i Publishing.

La divisió de Distribució s encarrega de col•locar a la venta tots els productes que no son d’ edició propia. Actualment Panini distribueix més de 700 títols de tres editorials europees- Fleurus, Beaumont i La Coccinella-, destinades a diferents edats.

Dins de la divisió de Publishing, trobem tots els títols d’ edició pròpia, arribant a més de 300 títols, que pertanyen a col•leccions como Stick & Stack, Stick & Story, Stick & Color, Stick & Puzzle, quaderns d´ activitats, revistes, etc., basats en la gran majoria en grans i exitoses llicencies com Disney, Les Tres bessones o Fox.


TRADUCCIÓ: LINK
OPINIÓ PERSONAL: he escollit aquest llibre perquè crec que seria convenient tenir un llibre d’ animals a classe per poder ensenyar als nens més petits els noms dels animals. I gràcies a les imatges poden memoritzar els noms més fàcilment i fer relacions.

5.LA LLEGENDA DE ST JORDI


NOM DEL LLIBRE: la llegenda de sant Jordi
TIPUS: llegenda popular
AUTOR: LLUÍS FERRÉ va néixer a Barcelona el 1970. És llicenciat en belles arts per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat de disseny. Va començar a treballar com a il•lustrador científic, per ampliar posteriorment el camp d’acció amb la il•lustració infantil. Com a il•lustrador va guanyar el Premi «Lazarillo» d’il•lustració el 1995, amb Una casa com un cabàs. També treballa esporàdicament com a dissenyador gràfic. Ha publicat diversos llibres com a autor i il•lustrador, i el 2002 va rebre el Premi Serra d’Or, per L’endrapallibres.


IL•LUSTRADOR: Mercè Canal il•lustradora i escriptora de contes


EDITORIAL: Combel Editorial És un segell que des de l’ any 1989 edita llibres il•lustrats per nens i nenes amb la intenció de donar uns materials de qualitat que els acompanyin en la seva formació com a lectors.
El seu catàleg té molt títols, des de llibres de tela o de bany i els llibres de cartró per als més petits, fins els contes i llibres de coneixement per nens i nenes fins als nou anys
La selecció dels materials que edita tenen dos principis bàsics: la presencia d’un valor educatiu i la exigència de la qualitat, tant en el text como en la il•lustració.
Les línies bàsiques del catàleg de Combel són:
• els títols de ficció, para ensenyar als nens i nenes a interpretar els valors estétics del text i de la imatge,
• els contes clàssics, per a l’ adquisició de la nostra cultura
• els llibres de coneixement, per ajudar als nens a comprendre el món que els envolta, i
• els quaderns d’ activitats, per reforçar les habilitats d’aprenentatge que han adquirit a l’ escola .
L’ any 2006 l’ editorial va obrir una filial a Mèxic


OPINIÓ PERSONAL: Crec que aquest és un conte que no pot faltar a cap aula infantil de Catalunya ja que és una llegenda catalana i el 23 d´Abril es celebra la diada de Sant Jordi que va sorgir a partir de la llegenda. És un conte desmuntable.

4. M' AGRADA EL BLAU

NOM DEL LLIBRE: M’ agrada el blau
TIPUS: llibre de coneixement
AUTOR:M.Àngels Comella. M.ª Àngels comella Angels Comella nació en Caldes de Montbui, provincia de Barcelona, en 1957. Licenciada en Ciencias de la Educación y Magisterio, lleva más de catorce años ejerciendo como maestra e ilustrando libros para niños. Para ella el verbo “aprender” sigue conjugándose en primera persona del
presente, experimentando siempre nuevas vías en la creación y la comunicación con los niños. Su pasión personal por el mundo del arte y su profesión de ilustradora infantil quedan perfectamente planteados en sus libros ¡Buenos días, señor Tàpies! y ¿Dónde está la reina?


IL.LUSTRADOR: fotografies Estudi Nos y Soto
EDITORIAL: Parramón
Parramón Edicions, S.A., es va fundar al 1959, inicialment como centre d’ ensenyament per correspondència. Entre els diferents cursos que s’ impartiren al centro, el que més éxito va tenir va ser el de dibuix i pintura, en el que van arribar a inscriure’s i a cursar estudis uns 8.000 alumnes a Espanya.
Aquest curs va ser creat per José Mª Parramón, fundador i director de Parramón Edicions, a més de professor de Belles Arts, pintor y reconegut pedagog de l’ art.
A partir de 1968 es comença a editar els primers llibres, partint dels materials pedagògics impartits en el curs i agrupats per temes que componien el curs de dibuix i pintura.
Parramón Edicions S.A. es coneguda mundialment pels seus llibres d’ oficis artístics, en una línea Professional, on s’ expliquen pas a pas i de forma molt il•lustrada les diferents tècniques de treball. Par a un nivell més bàsic, també s’ han publicat llibres de manualitats i arts decoratives.
Una altra línea editorial de gran importància y de gran trajectòria dins del catàleg de Parramón és la infantil i juvenil. Actualment està composada per més de 30 col•leccions i 200 títols. Es caracteritza per tindre llibres educatius, pràctics i de referència que serveixen de recolzament als educadors; pares, familiars, ludotecaris y professors de nens a partir dels dos anys d’ edat.
Al 2007 neix l’editorial Pad Parramon Arquitectura i Disseny.
Actualment els llibres d’ aquesta editorial es venen, a part d’Espanya i América Llatina, en tots els països d’ Europa, sempre editant els llibres en l’ idioma respectiu de cada país. També estan presents a EE.UU. i en diferents països asiàtics.
TRADUCCIÓ CATALÀ: Anna Baldirà
OPINIÓ PERSONAL: Vaig escollir aquest conte perquè és important treballar els colors amb els més petits I aquest serviria per treballar concretament el blau

3. L´ABECEDARI


NOM DEL LLIBRE: l’ abecedari
TIPUS: llibre de coneixement
AUTOR: Roser ros
Neix a Barcelona el 19 de Febrer de 1950. Llicenciada en filosofia i lletres i doctora en pedagogia per la universitat de Barcelona. És presidenta de l’ associació Tantàgora, serveis culturals. Des de la seva creació, fins 1998 ha estat membre del jurat conte curt convocat per l’ Editorial Galera.
És membre del consell de redacció de la revista infantil El Tatano de Cavall Fort.
Fundadora de la revista infància, editada per Rosa Sensat, i coordinadora de la mateixa fins 1998. Compta amb una llarga experiència en escoles com a mestra de Parvulari. Ha impartit xerrades i conferències en escoles, biblioteques, universitats… sobre temes educatius i sobre literatura i narració oral. A més a impartit diferents cursos de formació per al professorat. Com a escriptora ha publicat nombrosos contes per a nens,i obres poètiques per adults.
És coautora de materials per a l’ educació infantil i adaptadora de diversos contes de tradició oral. També a publicat articles i ressenyes per a professionals de l’ educació en diverses revistes especialitzades. És narradora de contes per a tot tipus de públic i coordinadora del projecte contes de tots colors.
Fundadora, coordinadora i animadora del grup DAVIVAVEU, de formació de narradors, Rosa Sensat.

IL•LUSTRADOR: M.ª Àngels comella. Va néixer a Caldes de Montbui, província de Barcelona, el 1957. Llicenciada en Ciències de l’ Educació i Magisteri, porta més de catorze anys exercint com a mestra i il•lustrant llibres per nens.

EDITORIAL: timun mas
Per Timun Mas la lectura és una alternativa d´oci que compleix una destacable funció formativa.
Els seus llibres estan fets per que siguin una oportunitat de joc i aprenentatge des de els primers mesos de vida fins els 7 anys.

Els seus llibres formen un ampli cataleg amb personatges tan coneguts com Teo, autors de gran prestigi com Debi Gliory i grans recopilacions de contes. Són una gran varietat de títols que tots ells destaquen por la seva alta qualitat i els seus originals formats: llibres de bany, amb textures, amb sons, desplegables i amb elements sorpresa.



En els primers anys de la infància, els sentits participen de forma molt activa en els aprenentatges. Sent conscients de aquest protagonisme, els llibres de Timun Mas estan concebuts par a que el nen pugui utilitzar tots els seus recursos de forma natural i espontània. Així s’ aconsegueix que el llibre s’ apropi al nen, que utilitzi el seu llenguatge i estimuli la utilització dels recursos que éll mateix necessita i li són familiars.

A mesura que el nen va creixent i el seu aprenentatge lector va millorant, el apropament al llibre es torna més abstracte. Seguint aquests canvis, els llibres de Timun Mas evolucionen, la il•lustració i el text prenen protagonisme i els elements sorpresa son mes complexes.

Els llibres de Timun Mas son títols per coneixer el món més proper, per experimentar amb els propis aprentatges, per jugar i per reflexionar sobre el propi creixement...en definitiva, llibres per créixer.

OPINIÓ PERSONAL: Vaig triar aquest llibre perquè hi apareixen paraules fàcils i il•lustracions relacionades amb les lletres i crec que per als nens més petits aquest abecedari seria útil per començar a ampliar el seu vocabulari.

2. LA CACA MÁGICA


NOM DEL LLIBRE: LA CACA MÁGICA
TIPUS: Còmic
AUTOR:Sergio Mora, és el que fa el guió i els dibuixos d’ aquest còmic.
EDITORIAL: Bang edicions . és una editorial que publica llibres, revistes i còmics.
Col.lecció mamut : MAMUT és una col•lecció de còmics dissenyada i pensada exclusivament per als més petits a partir de los 3 anys. Aquestes histories per a nens tenen poc text. El relat es sosté sobre les vinyetes amb dibuixos.

OPINIÓ PERSONAL: Vaig triar aquest còmic perquè el vaig trobar divertit i perquè quasi no té lletra, això fa que es pugui treballar amb nens més petits que encara no saben llegir.

1. AIGUA DOLÇA. POESIA PER A XIQUETS


NOM DEL LLIBRE: Aigua dolça. Poesies per a xiquets
TIPUS: poesia
AUTOR: Cinta Mulet.

Va néixer a Horta de Sant Joan, Terra Alta 21.05.1958


Professora de català, ESTUDIS: Mestra i llicenciada en Filologia Catalana

Fa Col•laboracions habituals en mitjans de comunicació, i en revistes científiques i culturals.
(El Punt, Diari de Tarragona, d'Ard i Cavall Fort )





Ha col•laborat en els volums: Terres d'aigua, Onze poetes a la Vaqueria 2004, Nit de la poesia 2000, Nihil obstat imprimatur, Cambrils, La ciutat pels carrers, 27 mirades sobre Tarragona

Llibres publicats

Poesia
Paraula de dona. Tarragona: Arola, 2001
Poemes del sud. Tarragona: Arola, 2004
Poemes, pomes i altres verins. Tarragona: Ajuntament, 2005
Aigua dolça, poesia per a xiquets. Tarragona: Arola, 2008 [infantil]
Contrapunt & Amors d'aire i aigua. Vic: Emboscall, 2008

Teatre
Qui ha mort una poeta. Tarragona: Arola, 2007



IL•LUSTRADOR: Laura Gual

EDITORIAL: Arola Editors
Arola Editors és una editorial amb seu a Tarragona fundada l’any 1998. D’aleshores ençà ha emprès cinc línies editorials d’una trajectòria continuada i consolidada en el món de l’edició catalana:
• Edicions de literatura catalana: Tant contemporània com de clàssics catalans en els tres gèneres literaris (narrativa, poesia i teatre) així com la publicació de traduccions literàries. En aquesta línia s’emmarquen les col•leccions: “La gent del Llamp”, tots els gèneres; “Biblioteca Catalana” de clàssics catalans; “La Miloca”, de narrativa contemporània; “Opera Prima”, d’autors novells; “Dàctil”, de poesia contemporània; “La imatge que parla”, de poesia i fotografia; i “Textos a part”, de teatre contemporani.
• Edicions de llibres d’art, llibres de fotografia, reproducció de pintures, catàlegs, fotografia històrica.
• Edicions de llibre infantil, contes, llibres de música, cançoners, poesia infantil.
• Edicions d’excursionisme i natura, guies, reportatges, medicina.
• Edicions d’història i assaig, tant local com general. Les col•leccions que abraça aquesta línia editorial són les següents: “Atenea”, “Quaderns d’Art, Símbol i Pensament”, “Microhistòria”, “Els llibres del Consell”, “Morera”, “Biblioteca de recerca”.

OPINIÓ PERSONAL: He triat aquest llibre de poesia perquè crec que els seus poemes estan bé : tenen rima i no són excessivament llargs , això fa que als nens no els suposi un problema aprendre´s aquests poemes i el fet de que cada poesia vagi acompanyada d’ una il•lustració pot fer més fàcil la memorització del poema perquè la imatge té relació amb l’ escrit.

jueves, 26 de noviembre de 2009

joventut


La tasca de l'editorial Joventut amb relació a la literatura infantil i juvenil ha anat des de sempre, més enllà de l'estricta edició de llibres per a infants i a la seva preocupació per oferir un producte de qualitat especialment adreçat als infants s'ha lligat l'interès per difondre els estudis sobre el fet literari específic.

No és doncs per atzar, sinó per l'interès i el coneixement profund de tot allò que, en l'àmbit de la literatura infantil i juvenil, es feia fora de les nostres sovint tancades fronteres que l'editorial pot presentar, avui dia, un dels catàlegs més rics i més variats i, sobretot, una de les trajectòries més dilatades del món editorial català.

kalandraka


KALANDRAKA
Acercar la lectura a personas con necesidades educativas especiales es el principal objetivo de MAKAKIÑOS, una colección creada por Kalandraka Editora en colaboración con la Asociación de Tratamiento del Autismo de BATA.

Desde hace años en B.A.T.A. el dibujo-palabra, la palabra-dibujo ha unido mundos, apaciguado espíritus, provocado sonrisas y ahora, gracias a la editorial KALANDRAKA, hará comprensible el mundo de la fantasia a muchos niños y niñas.

Los colectivos implicados en la educación especial reclamaban desde hace tiempo material de apoyo para facilitar la lectura a personas con trastornos de comunicación y dificultades de comprensión lectora ante la carencia de proyectos que tuviesen en cuenta a estas personas con necesidades de apoyo (Paralisis cerebral, Trastornos del Desarrollo, Autismo, Síndrome de Asperger, Trastornos de la Comunicación,etc).

La lectura se apoya en un sistema pictográfico (SPC) creado por Roxanna Mayer Jhonson. El texto ha sido adaptado para facilitar la lectura, reduciendo las palabras con carga simbólica, las metáforas y evitando en lo posible términos abstractos. La ilustraciones también se han hecho buscando la máxima concreción y mejorando la comprensión del lenguaje plástico.

La colección MAKAKIÑOS conforma un material de apoyo que puede ser utilizado, igualmente, en Centros de Educación Infantil, como un primer acercamiento de los prelectores a los libros, y así facilitar su entrada en el mundo de la lectura.

Todos los implicados en este proyecto deseamos que la colección MAKAKIÑOS continúe rompiendo barreras de incomunicación y estimulando el camino de la lectura a td@s

editorial kokinos


La Editorial Kokinos está especializada en libros infantiles, y su página web permite una interesante opción: ver las portadas. A veces con los libros pasa como con la comida, que nos entran por los ojos…

Se trata de algo que debemos tener en cuenta a la hora de proporcionar libros a los pequeños y es que a ellos les resulten interesantes, que les atraigan de alguna u otra forma.

Para ello muchas veces se empieza por una atracción visual. Si pasamos el ratón por las portadas de los distintos volúmenes, veremos animaciones diversas y un resumen del argumento del cuento. Para que los niños empiecen a “abrir boca”. En algunas ocasiones les resultará más atractivo un personaje o un paisaje dibujado, la historia que se van a encontrar o sencillamente los colores con que está pintada esa portada. Y así podrán elegir cuál es su favorito.

En cualquier caso, se sentirán contentos de poder tomar esa decisión y cogerán el libro con más ganas… Y un dato que interesa a los mayores: en esas visualizaciones de las portadas también aparece el precio de cada libro.

llibre de coneixement


el libro de las preguntas. De Pablo Neruda

llibre de coneixement

diccionari media vaca

llibre de coneixement


mis primeras 80.000 palabras. És un llibre on apareixen imatges curioses de les paraules.

CONTE D' IMAGINACIÓ


ALICIA EN EL PAIS DE LAS MARAVILLAS. L'editorial Kokinos fa una adaptació desplegable i molt bonica del conte "Alícia al país de las maravillas".

martes, 17 de noviembre de 2009


comics per a nens-> el peix kiki, llops dins la paret, el vampir a l' escola...

contes de coneixement


la editorial cruïlla té una col.lecció de llibres de coneixement per als més petits, alguns d' ells serien el vaixell,la marieta...

EL CARTER JOLIU
És un llibre que m' ha agradt molt per la seva originalitat.

POESIA-> CHAMARIO

FRASES

“Para decir cómo es la vida, y cómo nos trata la suerte o el destino, solo podemos narrarla, como un cuento.”

Hannah Arent


aquesta frase vol dir que en la nostra vida utilitzem la narració per explicar tot el que ens passa.



“ Nos invitan a pensar para nosotros mismos. No por nosotros mismos: “Siempre pensé que uno tiene que ponerse a pensar como si nadie hubiera pensado antes, para luego empezar a aprender de todos los demàs” dijo Arendt en una ocasión; pero pensar para nosotros mismos. Ella decía, Denken ohne Galänder: pensar sin trabas.


Hannah Arent


aquesta frase ens vol dir que no hem de pensar com els altres, sinó com nosaltres mateixos. És bo tenir la opinió dels altres però primer em de pensar per nosaltres.



“Cada uno está solo en el corazón de la tierra atravesado por un rayo de sol: y de pronto anochece”

Salvatore Quasimodo


tots sóm únics, no hi ha 2 persones igual en el món. tot té un principi i un final : la vida i la mort.





"Despacito y buena letra, el hacer las cosas bien importa mas que el hacerlas"

Antonio Machado

les coses si es fan a poc a poc surten millor que fent-les ràpid i corrents.


"Un palo siempre tiene dos puntas"

Una frase complicada alhora de comentar,però crec que vol dir que les coses són com són i no es poden canviar.

"Que el saber debia elaborarselo una mismo, que los buenos maestros eran los guias del impulso propio"

Gili gaya

és important aprendre coses per nosaltres mateixos, no sempre deixant que els altres ens ajudin o demanant ajuda davant un obstacle, em de saber vençer els obstacles i seguir endavant perquè no sempre podem estar pendents dels altres davant d' una complicació.En moltes situacions ens em d' espavilar sols.

"tiene la cabeza muy bien amueblada"

jo crec que aquesta metafora és diu quan una persona és madura, centrada i intel.ligent, és a dir que té les coses clares en aquesta vida i va ven encaminat per tenir exit en la vida.

lunes, 16 de noviembre de 2009

experiència hora del conte a pardinyes

el dia 29 d' Octubre vaig anar a explicar el conte a la biblioteca amb més companyes de classe, va ser una experiència diferent perquè abans havia explicat contes a nens, però aquests eren nens conegut com els meus nebots o com els nens de l' escola bressol on vaig fer les pràctiques del cicle però aquest cop no eren nens conegut i encara que vaig passar una mica de vergonya crec que va sortir bé, almenys no em vaig posar tan nerviosa com a classe.

lunes, 9 de noviembre de 2009

comentari el gat amb botes


Aquest conte no és com els altres que estem acostumats a llegir on apareixen princeses , madrastres, fades, encanteris,etc.
Aquest conte és més viu, més real, més creïble, més proper ja que el gat destaca pel seu ingeni cosa que no fan altres personatges d’altres contes.
Gràcies al gat, el seu amo que és pobre es fa ric, dins el conte, el gat fa un altre conte inventant-se la historia de que el seu amo és el “Marques de Carabás“.
En els altres contes la fortuna dels protagonista es veu condicionada per encanteris o poders sobrenaturals i en aquest conte , en canvi, es modifica la fortuna sense la necessitat d’ aquests poders màgics o sobrenaturals.
El gat fa creïble la història del “Marqués de Carabás” perquè ell mateix se la creu.
En els altres contes el final era previsible i en aquest no saps com pot acabar encara que té un final feliç com la majoria dels contes.
Al principi l’ amo del gat no estava content amb el que el seu pare li havia deixat d’herència però al final gràcies a l’ enginy del gat acaba tenint la fortuna que desitjava des del començament.

habilitats de pensament

HABILITATS DE RECERCA ( autors)
1.- endevina quin conte és i de quin autor és:
Reunirem els nens en rotllana , els explicarem un conte i ells hauràn de dir quin és el conte i l’ autor de l’ obra(Perrault,Grimm i/o Andersen). Previament haurem tractat les obres i els autors a l’ aula.
2.- endevinar qui és l’ autor a partir de la seva biografia
Llegirem la vida d’ un autor determinat a l’ aula i els alumnes hauran d’ endevinar de quin autor és tracta. Previament haurem treballat la vida dels autors a l’ aula.
3.- quin conte falta?
La professora portarà els contes d’ un autor determinat( Andersen, Grimm i/o Perrault) i els nens a partir de la observació Hauran de dir quin conte falta per completar la col.lecció d’ aquell autor. Previament a l’ aula haurem parlat de les obres de cada autor.
4.- com és cada autor?
Presentarem imatges dels diferents autors (Andersen,Grimm i Perrault) i els nens hauràn de dir que pensen d’ aquell autor a partir de l’ observació de la imatge(personalitat,físic…)
5.- qui és l’ autor d’ aquest conte?
Anirem presentant diferents contes i els nens hauran de relacionar el conte amb el seu autor. seràn contes de Grimm, d’ Andersen i de Perrault.



HABILITATS DE CONCEPTUALITZACIÓ (la sirenita)
1.- ordena les imatges del conte correctament
Després d’ explicar el conte a l’ aula, passarem unes fitxes desordenades del conte on aparèixeran les imatges de diferents seqüències del conte i els nens hauràn d’ ordenar-les correctament .
2.- semblances i diferències de la sirenita del conte i la sirenita de Disney
Després d’ explicar el conte de la sirenita a l’ aula i de veure la película de Disney, preguntarem als nens quines semblances i quines diferències creuen que hi ha entre la sirenita de Disney i la sirenita del conte. La professora les anotarà a la pissarra a mesura que els nens vagin dient-les.
3.-definim com és la sirenita del conte
Després de llegar el conte a l’ aula, els nens hauràn de definir com veuen aquest personatge: trets físics, personals,etc.

4.- fem un dibuix de la sirenita
Després de llegir el conte a l’ aula, els nens hauran de fer un dibuix del conte
5.-semblances i diferències entre la sirenita i les seves germanes
Els nens hauran de buscar diferències i semblances entre la sirenita i les seves germanes ( previaent haurem llegit el conte a l’ aula)

HABILITATS DE RAONAMENT (El soldadet de plom)
1.- justificar
Després de la lectura del soldadet de plom, farem diferents preguntes als nens sobre el conte:
Perquè el protagonista és diferent als altres soldadets?
De qui s’ enamora el soldadet de plom?
Com anava vestida la dansarina?
Que va pasar quan van tocar les 12?
Que va pasar quan els nens van posar el soldadet de plom a la finestra?
Quin és el final del conte?

2.- donem la nostra opinió del conte
Després de la lectura, farem preguntes individuals als nens i ells hauran de respondre segons la seva opinió.
Exemple de preguntes:
- Que és el que més t’ ha agradat del conte?
- I el que menys?
- Quin personatge t’ ha agradat més?
3.- altres títols
Després de llegir el conte ens podem preguntar:
De quina altra manera s’ hauria pogut dir el conte del soldadet de plom?
Busquem altres títols per al conte
4.- busquem noms pels peronatges
Després de conèixer la historia del soldadet de plom, quins noms podriem posar als personatges?
5.- sobre el soldadet de plom ens plantegem una colla d’ interrogants:
Com hauria estat el conte en el cas que…
El soldadet no hagués vist a la dansarina?
El soldadet no hagués caigut per la finestra?
El peix no s’ hagués empassat al soldadet?
El soldadet no hagués arribat de nou a la casa del principi?
El hagués caigut al foc?soldadet no

HABILITATS DE TRADUCCIÓ ( la reina de les neus)
1.- describim la reina de les neus i després la dibuixem
Després de llegir el conte els nens hauràn de descriure a la reina de les neus, dir com és, com va vestida, quina veu té , que deu menjar,etc.
Després podrán fer un dibuix de la reina
2.- fer teatre
Després de llegar el conte, farem 2 grups , triarem una escena concreta del conte i farem que els nens la representin, així veurem si la mateixa escena ha estat entesa i comunicada de diferents maneres.
3.- explicar sense paraules
Anirem passant imatges del conte i els nens per parelles representaràn mitjançant gestos i moviments aquella escena, els altres infants hauran d’ endivinar quina escena és.
4.- traducció del dibuix al llenguatge oral
Els nens faràn un dibiuix sobre el conte i després ens hauran d’ explicar què és el que han dibuixat.
5.- mirar i narrar
Tot mirant les làmines del conte de la reina de les neus , farem narrar als nens el conte, ja sigui individualment o col.lectivament.
Constantment preguntarem què va pasar, què ve després,etc.
També podem descriure detalls dels contes: com era, que deia, si era estiu o hivern,etc.

10 coses que no s' han de fer quan expliques un conte

1) barrejar versions
2) Anar massa de pressa
3) deixar de mirar al públic
4) Donar l’ esquena al públic
5) Fer una versió massa llarga
6) posar-se excessivament nerviós
7) variar les veus quan apareixen diferents personatges
8) deixar de variar el to de veu
9) perdre el fil de la narració
10)deixar de donar-li màgia al conte

biografia jean de brunhoff

Jean de Brunhoff (9 de desembre de 1899 - 16 octubre 1937) fou un escriptor i il • lustrador francès conegut per ser co-creador de Babar, un elefant protagonista d'una sèrie de llibres infantils, publicat per primera vegada el 1931. La història va ser originalment explicada per la seva dona, Cecile de Brunhoff, als seus fills Laurent i Mathieu.
Darrera el primer volum va publicar sis títols.
Després de la mort de l'autor, l'editorial Hachette va comprar els drets d'impressió i publicació de la sèrie Babar, i el fill de Jean, Laurent de Brunhoff, va continuar la sèrie a partir de 1946, il · lustrant els llibres com feia el seu pare.
Les primeres set històries es van reeditar i milions de còpies es van vendre a tot el món.
Jean de Brunhoff està enterrat al famós cementiri Père Lachaise a París, França.